2014. november 26., szerda

Sült karaj káposztás nokedlivel


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, olaj, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A káposztás nokedlihez: 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 25 dkg liszt, só, bors, olaj vagy zsiradék.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. Olajban megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük, amikor megpuhult zsírjára sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, ha nagyon savanyú, kissé kiáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a káposztát. Sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk. A lisztből és a tojásból kevés víz meg só hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A kifőtt galuskát leszűrjük, összekeverjük a párolt káposztával, és a sült karajjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...