Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj,
olaj, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A káposztás nokedlihez: 50 dkg savanyú
káposzta, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 25 dkg liszt, só, bors, olaj
vagy zsiradék.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal
fűszerezzük. Olajban megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük, amikor megpuhult
zsírjára sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, ha nagyon savanyú, kissé
kiáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a
zúzott fokhagymát és a káposztát. Sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk.
A lisztből és a tojásból kevés víz meg só hozzáadásával galuskatésztát
kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A
kifőtt galuskát leszűrjük, összekeverjük a párolt káposztával, és a sült
karajjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése