Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 5 dkg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1
evőkanál zsír, 1 dl vörösbor, só, bors.
a gombamártáshoz: 50 dkg rókagomba, 2 hagyma, 1
evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, bors.
Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, megtűzdeljük szalonna
csíkokkal és fokhagymával, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a
nyúlhúsra öntjük, vizet és bort öntünk alá, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor
a hús megpuhult, a vizet elfőzzük, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kevés sós
vízben megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olvasztott zsíron
üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk,
sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt
a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát.
A sült nyúlhúst burgonyapürével és a gombamártással
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése