2014. november 24., hétfő

Nyúlsült rókagombamártással


Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 5 dkg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl vörösbor, só, bors.
a gombamártáshoz: 50 dkg rókagomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, bors.
Elkészítése:
A nyulat összedaraboljuk, megtűzdeljük szalonna csíkokkal és fokhagymával, besózzuk, borsozzuk. A zsírt felforrósítjuk, majd a nyúlhúsra öntjük, vizet és bort öntünk alá, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, a vizet elfőzzük, majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát.

A sült nyúlhúst burgonyapürével és a gombamártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: