Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg makaróni vagy galuska, 1 kisebb brokkoli, 5-5 dkg ementáli és füstölt sajt,
1 evőkanál parmezán és 10 dkg mozzarella sajt, 2 dl tejföl, 1 piros paprika, petrezselyemzöld, őrölt bors, só.
Elkészítése:
A sajtokat lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk. A tésztát és a brokkolit külön-külön enyhén sós vízben
megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, a brokkolit rózsáira szedjük, és óvatosan
beleforgatjuk a sajtmasszába a tésztával együtt. A paprikát apró kockára
vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a tésztára szórjuk, forrón
tálaljuk. Ha pikánsabbra szeretnénk, egy darab finomra reszelt kecskesajtot is
keverhetünk hozzá. Ha hígítani szeretnénk a mártást, kevés tésztafőző levet
keverjünk hozzá. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése