Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg kacsanyak, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg
petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom
vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1
teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi
ételízesítő.
a tálaláshoz: csípős paprika
Elkészítése:
A kacsanyakat jó alaposan megtisztítjuk, és hideg
vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, házi ételízesítővel fűszerezzük. Amikor
a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott
zöldséget. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk, készre
főzzük.
Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az olajban
megfuttatjuk a lisztet, majd pirospaprikával színezzük, és egy pohár hideg
vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, összeforraljuk. Apróra vágott
petrezselyemzölddel megszórjuk, csípős paprikával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése