2014. november 7., péntek

Körtés-mákos guba


Hozzávalók:
5 kifli vagy 1 kisebb kalács, 10 dkg darált mák, 5 evőkanál cukor, 3 tojássárgája, 6 dl tej, 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 2 tasak vaníliás cukor, vaj, zsemlemorzsa, 3 körte.
a tetejére: 3 tojásfehérje, 10 dkg cukor.
Elkészítése:

A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, kevés cukros vízben felforraljuk. Kivesszük a szirupból és felszeleteljük. A kifliket vékony karikára vagy a kalácsot szeletekre vágjuk.  A pudingport összekeverjük tejjel, a tojássárgájával, az 5 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, és híg mártást főzünk belőle. Egy edényben lerétegezzük a kifliket, meglocsoljuk a krém egy részével, megszórjuk a cukros mák háromnegyed részével. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, belekanalazzuk a lerakott kifliket, sűrűn megrakjuk a körteszeletekkel, megszórjuk cukros mákkal,ráöntjük a krém másik felét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a fokozatosan adagolt cukorral tovább keverjük, majd a lerakott tésztára kenjük. Előmelegített 140 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: