Hozzávalók 4 személyre:
a fasírthoz: 60 dkg csirke darált hús, 2 tojás, 1
zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kevés tej.
továbbá: 4 főtt tojás, 10 dkg császárszalonna.
a paradicsomszószhoz: 2 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt,
2 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál paradicsompüré, 1 dl húsleves, 2 evőkanál
cukor, babérlevél, só.
Elkészítése:
A zsömlét kb. 10 percig tejben áztatjuk, jól
kinyomkodjuk. A hagymát összevágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A darált
húst egy tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsömlével, hozzáadjuk a
párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával
fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Az őszgerincformát kibéleljük a császárszalonna szeletekkel, belesimítjuk a fasírthús felét, rárakjuk a főtt tojást, majd befedjük a
maradék fasírthússal. Ráhajtjuk a szalonnát, és forró sütőben 40-50 perc
alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.
A szószhoz a lisztet megfuttatjuk a zsíron, és
felöntjük kevés vízzel meg a húslével, simára kavarjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlét, beletesszük a
babérlevelet, és folytonosan kavargatva kb. 5 percig forraljuk, míg mártás sűrűségű
nem lesz. Cukorral meg sóval ízesítjük. Ha nincs hús- vagy zöldséglevesünk, úgy kevés vízben házi vagy más ételízesítőt felfőzünk és azzal készítjük a szószt, így sokkal ízletesebb.
A felszeletelt töltött fasírttal és krumplipürével
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése