2014. november 10., hétfő

Töltött csirkefasírt paradicsomszósszal


Hozzávalók 4 személyre:
a fasírthoz: 60 dkg csirke darált hús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kevés tej.
továbbá: 4 főtt tojás, 10 dkg császárszalonna.
a paradicsomszószhoz: 2 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál paradicsompüré, 1 dl húsleves, 2 evőkanál cukor, babérlevél, só.
Elkészítése:
A zsömlét kb. 10 percig tejben áztatjuk, jól kinyomkodjuk. A hagymát összevágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott zsömlével, hozzáadjuk a párolt hagymát, a tojást és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Az őszgerincformát kibéleljük a császárszalonna szeletekkel, belesimítjuk a fasírthús felét, rárakjuk a főtt tojást, majd befedjük a maradék fasírthússal. Ráhajtjuk a szalonnát, és forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.
A szószhoz a lisztet megfuttatjuk a zsíron, és felöntjük kevés vízzel meg a húslével, simára kavarjuk.  Hozzáöntjük a paradicsomlét, beletesszük a babérlevelet, és folytonosan kavargatva kb. 5 percig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz. Cukorral meg sóval ízesítjük. Ha nincs hús- vagy zöldséglevesünk, úgy kevés vízben házi vagy más ételízesítőt felfőzünk és azzal készítjük a szószt, így sokkal ízletesebb.
A felszeletelt töltött fasírttal és krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: