2014. november 22., szombat

Trüffelkrémmel töltött linzerkarika


Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, reszelt citromhéj , csipet só
a krémhez: 15 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín.
a tetejére: porcukor.
Elkészítése:
A krémhez a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második karika közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk.  Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A kihűlt krémet habverővel jól felhabosítjuk, majd a megsült linzerkarikákat a krémmel összeragasztjuk. Porcukorral megszórva kínáljuk.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Finomságok sora... Imádnám azt a mákos kuglófot a levest és most ezt a karikát. Jó ötlet ilyen csokis krémmel, én leragadtam a lekvárnál.. Karácsonyra kipróbálom. Kedves kép...

Aprólékbecsinált

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zelle...