2008. április 21., hétfő

Citrom szelet

Hozzávalók: 55 dkg liszt, 10 dkg cukor, 16 dkg zsir, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, tej
összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.

Krém: 7,5 dl tej, 5 kanál liszt, ebből pépet főzünk és még forron hozzákavarunk egy citrom levét
25 dkg cukrot 25 dkg Rama margarinnal kikavarunk és a kihűlt péphez lassan hozzákavarjuk.

Egy tálcára rakjuk a tészta első lapját, megkenjük a krémmel és befedjük a következő lappal, erre baracklekvárt kenünk, majd a következő lap és a maradék krém.
Tetejét porcukorral megszórjuk.

1 megjegyzés:

Edit írta...

Ez a kedvencem.Nagyon de nagyon fincsi

Gombás nyúlragu

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb nyúl, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl t...