2008. április 8., kedd

Majonézes krumplisaláta



Hozzávalók:50 dkg krumpli, 1 fej hagyma, só, bors, ecet, majonéz, 2 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Héjában megfőzzük a krumplikat, majd ha kicsit meghűltek lehúzzuk a héjukat.
Karikázzuk bele őket egy tálba.
Ha puha a krumpli tojásszeletelővel is megtehetjük. Pucoljuk meg a hagymát és szintén karikára vágva tegyük a krumplihoz.
Tegyünk rá kb. 3 kanál ecetet, és annyi vizet, hogy az egészet ellepje (ha van ecetes uborkalé, abba is lehet áztatni, úgy sokkal jobb íze lesz). 1 órát állni hagyjuk.
Leöntjük róla a vizet, majd hozzá öntjük a krumplihoz a 2 doboz tejfölt, és fele annyi majonézt teszünk hozzá mint a tejföl. Sóval borssal ízesítjük, és hűtőben ½ órát állni hagyjuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon finom!Köszönöm a receptet.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...