2008. április 23., szerda

Töltött gomba

Végy személyenként 3-4 db. kb. 6 cm-es schampion gombát, mosd meg. A gomba szárát vágd apróra, a kalapját tedd egy kivajazott jénai aljára úgy, hogy a teteje alul legyen, kvázi a kehelybe töltjük a masszát. Egy közepes hagymát vágj nagyon apróra és dinszteld meg pár ek. olajon az előzőleg felaprított gombaszárral együtt fedő alatt. Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Mikor megpuhult, vedd le a tűzről, hűtds ki. Ezután keverj bele egy egész tojást, 1 ek. tejfölt és annyi zsemlemorzsát, hogy massza állagú legyen. Kóstold meg, hogy elég ízletes-e, mert a zsemlemorzsa lehet, hogy több sót és borsot kíván. Az elkészült masszát töltsd bele a gombafejekbe, kend meg a maradék tejföllel, reszelj rá trappista sajtot, dobálj a gombák közé némi vajdarabkákat. Előmelegített sütőben, süsd szép pirosra kb. 35-40 perc.
Párolt rizzsel kínáld.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Szia Jutka!Én még csak most fedeztelek fel!Meg is lepődtem hirtelen!Beteszlek én is az oldalamra ajánlott blogként,oké?

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...