2008. április 21., hétfő

Hájas tészta

50 dkg hájat megdarálva összegyúrunk 14 dkg liszttel és félre tesszük.

60 dkg liszt, 4 tojássárga, 8-10 kanál fehér bor, pici só, 8 kanál tejföl, összegyúrjuk.

Ezt a masszát háromszor nyújtjuk ki a hájat rákenve 3 részből, fél órát pihentetjük, majd megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanabba az irányba hajtogassuk össze.

Forró késsel kisebb négyzetekre vágjuk, forró sütőben megsütjük és melegen vaniliás porcukorral meghintjük.

Lehet krémesen is elkészíteni, olyankor 4 lapot sütünk.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Én kicsit másképpen készítem, bár nem tudom, mikor jutok hájhoz, de letesztelem a receptedet :)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...